De eerste live automotiveconfigurator op groot formaat Digitaal-Out-of-Home

Opdrachtgever Audi had door de inzet op het 40m2 groot digitaal scherm de primeur van de eerste groot formaat Digital-Out-of-Home automotiveconfigurator. Op dit scherm was de nieuwe Audi A1 Sportback meer dan levensgroot én haarscherp in actie te zien in een stedelijke omgeving.

Locatie

Utrecht Hoog Catherijne

Release

2019

Wat

Configurator

Audi A1 Sportback met persoonlijke accenten

Passanten kunnen van de nieuwe Audi A1 Sportback op het levensgrote scherm binnen enkele seconden hún A1 Sportback maken. Dat doen ze door met hun smartphone de speciale QR-code te scannen (iOS) of door gebruik te maken van de NFC-tag (Android). Op dat moment wordt op de smartphone het Audi A1 Sportback configuratiemenu geopend en kan de gebruiker persoonlijke accenten zetten. Wanneer er bijvoorbeeld een kleur of een bepaald type lichtmetalen velgen wordt geselecteerd, wordt dat direct zichtbaar op de Audi A1 Sportback op het scherm. Dit gebeurt via de zogenaamde real time 3D visualization technologie. Ondanks de live interactie tussen smartphone en scherm blijft de Audi A1 Sportback daarbij in beweging. Voorbijgangers kunnen daar dankzij het haarscherpe beeld optimaal van meegenieten. Dat genieten hoeft overigens niet beperkt te blijven tot Hoog Catharijne: degene die de A1 Sportback configureert, kan zijn of haar favoriete uitvoering direct delen via social media.

Volop ruimte voor individualisering

De nieuwe Audi A1 Sportback biedt, zeker in zijn segment, ​ongekende mogelijkheden voor individualisering​. Om te beginnen is er keuze uit drie exterieur- en vier interieuruitvoeringen. Daarbij zijn er aantrekkelijke optiepakketten en vele individuele opties. Tijdelijk zijn er ook twee limited editions: de speciaal voor Nederland ontwikkelde A1 Sportback epic en de zeer complete A1 Sportback edition one. Thuis configureren kan natuurlijk ook. Ga daarvoor naar www.audi.nl.

Quote

 “Je kon niet om de nieuwe Audi A1 heen op dit gigantische scherm. Leuker nog is dat voorbijgangers de A1 ook nog eens live naar wens konden samenstellen via hun mobiele telefoon. Dan zie je ineens levensgroot, op een 40m2 scherm, jouw favoriete Audi A1 in 3D voor je neus!”

Sabine RomkesBrand Communication Manager, Audi

Downloads

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze expert Sales support.

Sales support
Sales support