Aandacht voor duurzaamheid

Bij Ocean Outdoor staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Organisatiebreed willen wij een balans creëren op sociaal, ecologisch en economisch gebied. Dat betekent dat wij in de gehele organisatie rekening houden met duurzaamheid. Zo heeft Ocean Nederland een nieuw kantoor met een A+++ energielabel, worden er binnen de organisatie elektrische auto’s en fietsen geïntroduceerd om zo het CO2 uitstoot te verminderen en wordt er goed gekeken naar het verbruik van kWh op de schermen. Binnen Ocean worden er continu innovatieve manieren bedacht om als organisatie zo duurzaam mogelijk te opereren.

De CO2-prestatieladder

Ocean Outdoor is in 2019 in Nederland ontstaan door het samengaan van Interbest en Ngage Media. De werkmaatschappij Ngage Media B.V. is actief bezig met haar CO2-reductie. De CO2-prestatieladder is een norm om bedrijven te stimuleren tot CO2-bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. Het gaat hierbij voornamelijk om energiebesparing, het efficiënt gebruik maken van materialen en het gebruik van steeds duurzamere energie. Meer hierover is te vinden op www.SKAO.nl.

Hier tref je ons meest recente CO2-prestatieladder certificaat: CO2 prestatieladder

A. Inzicht

Het begint allemaal met inzicht in de bestaande CO2-uitstoot. Vanuit onze emissie inventaris is de volgende CO2-voetprint opgesteld.

Zie tevens onze portfolio op www.SKAO.nl.

 

B. Reductie

Vanuit de A. Inzichten, de emissie inventaris hebben wij als bedrijf een aantal doelstellingen geformuleerd. Hiermee willen we actief aan de slag onze footprint te reduceren.

 

C. Communicatie

Via deze pagina op onze website willen wij je periodiek op de hoogte brengen van ons CO2-presteren. Hiernaast hebben wij een communicatiestructuur waarin we onze interne en externe communicatie hebben omschreven.

Je kunt te allen tijde contact met ons opnemen met vragen rondom ons MVO-beleid.

 

D. Participatie

Middels de volgende initiatieven en participaties willen we stimuleren tot CO2 reductie breder in de keten, buiten onze eigen voetprint.

Maatschappelijke betrokkenheid

De maatschappelijke betrokkenheid van Ocean uit zich door diverse projecten. Er worden maatschappelijke projecten (financieel en met media) ondersteund: Mentality Foundation, werving voor de Johan Cruijff Foundation, de ALS City Swim & Nederlands Fonds Gehandicapten Sport. In navolging van het MKB Steunfonds, waarbij Ocean Outdoor tijdens de Corona crisis meer dan 250 noodlijdende MKB-bedrijven gratis media heeft gegeven als steun in de rug, is Ocean Outdoor gestart met het Ocean Bluefund: doel van het Ocean Blue Fund is om bedrijven/merken die sociaal ondernemen te helpen sneller te groeien door een landelijk medianetwerk tegen sterk gereduceerde tarieven ter beschikking te stellen. Meer informatie over het Ocean Bluefund? Neem contact op via sales@oceanoutdoor.nl. Ook kunnen culturele instellingen en goede doelen tegen gereduceerd tarief adverteren. Amber Alert en NL Alert kunnen in geval van een vermissing per direct op de bestaande programmering inbreken.

Meer informatie vind je hier ‘De aandacht die Ocean heeft voor maatschappelijk verantwoord ondernemerschap‘.

Dé Bij-zondere mast

Case studie
Header case bijenhotel

Vragen

Neem voor vragen rondom ons MVO-beleid contact met ons op.

Asset management