All you need is an idea.

The Ocean Digital Creative Competition is de opdracht waar je op hebt gewacht. 

Wij willen dat je buiten het gekaderde scherm denkt en de grenzen van onze technologieën verlegt. Tot nu toe hebben we zes Cannes Lions-winnaars voortgebracht en de vindingrijkheid van talloze creatievelingen, merken en non-proft organisaties in Nederland en Europa gevierd. Ben je klaar om je bij hen aan te sluiten? 

Bekijk de launch video en lees hieronder meer.

The Digital Creative Competition

Een competitie waarin iedereen met een opdrachtgever innovatieve concepten kan ontwikkelen voor de Ocean Digital Out Of Home schermen. In 2010 organiseerde Ocean Outdoor UK de eerste Digital Creative Competition om nieuwe mogelijkheden in screen advertising aan te moedigen en te versnellen. Vele edities verder heeft technologie buitenreclame getransformeerd van statisch naar subtle motion, full motion, interactief, livestreaming, augmented reality en 3D simulaties. Ocean investeert continu in nieuwe innovatieve mogelijkheden om merken in staat te stellen zich beter te binden aan hun doelgroepen. Met de juiste ondersteunende technieken en inzichten zijn de mogelijkheden voor merken, bureaus en publiek eindeloos.

Bekijk hier de eerdere edities van de Ocean Digital Creative Competition Amsterdam:

 

Jury & Event

Elk jaar bestaat de jury uit een team van specialisten, werkzaam binnen diverse disciplines. Allen zijn gewaardeerde collega’s die het gehele spectrum vertegenwoordigen; creatief, digital, innovatie en media. Alle inzendingen die voldoen aan de selectiecriteria zullen worden voorgelegd en na de tweede juryronde zullen de finalisten bekend gemaakt worden. De uitreiking van de competitie zal zijn op een n.t.b. locatie waarbij iedereen aanwezig kan zijn.

Prijzen & Categorieën

De jury zal de inzendingen beoordelen binnen twee categorieën: Profit en Non-Profit. In beide categorieën winnen de nummers één, twee en drie een bedrag in bruto mediawaarde*. De bedragen zijn volledig inzetbaar op de digitale schermen van Ocean Outdoor Nederland!

 • 1e plaats: €500.000,-
 • 2e plaats: €250.000,-
 • 3e plaats: €100.000,-

*Lees hier de algemene voorwaarden.

Creatieve briefing

We zijn op zoek naar creatieve concepten die volop gebruik maken van de mogelijkheden en de grens verleggen binnen Digital Out of Home. Zijn jullie dit grensverleggende bureau of loop jij al jaren rond met het perfecte campagne idee? Zie hieronder de stappen om mee te doen. We staan open voor alle ideeën en willen ervoor zorgen dat meedoen voor iedereen makkelijk en toegankelijk is. Reclame-, design-, content- of mediabureau, adverteerder, digital hero of allround genius. Of je idee nu is uitgewerkt in/op een stickynote, bierviltje, volledige case, after effects of photoshop, alles mag zolang het idee maar duidelijk is en het voldoet aan een aantal selectiecriteria. Het idee moet bijvoorbeeld origineel zijn en het mag nog niet op een ander mediaplatform draaien. Daarnaast moeten alle ideeën voldoen aan de regels van de  Nederlandse Reclamecode.

Stap 1 Concept

Werk jouw concept uit op basis van bovenstaande briefing. Houd het relevant voor het merk, de doelstelling en het medium. Zorg dat je toestemming hebt wanneer je ideeën indient van jouw klant/merk. Naast je afbeeldingen of video willen we ook een korte uitleg van jouw idee in 200 woorden. Hierin willen we graag teruglezen hoe jij jouw idee live ziet, op welke schermen, hoe het past bij het merk, wie je er mee wil bereiken etc.

Stap 2 Visualisatie

Om het proces van deelname zo simpel mogelijk te houden vragen we je om een aantal (max. 5) visualisaties te maken van jouw concept. We hebben een flinke dosis aan (Photoshop) Mockups voor je die je kunt gebruiken voor de visualisatie. Hoe duidelijker hoe beter, maar bedenk dat we nu nog geen ‘final artwork’ nodig hebben. Om het dus nog eenvoudiger te maken kun je jouw idee ook uittekenen op papier, stickynotes of bierviltje. Maak er foto’s van en stuur het in.

Stap 3 Stuur jouw idee in!

Stuur jouw idee in, via het inschrijfformulier of mail naar dccamsterdam@oceanoutdoor.nl. Zorg ervoor dat je de algemene voorwaarden hebt gelezen. Door jouw werk op te sturen ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Voorwaarden en beoordelingscriteria

 • Het idee moet nieuw zijn – het mag geen bestaand idee zijn;
 • Het idee mag nog niet draaien op een ander mediaplatform;
 • We staan open voor alle creatieve ideeën, uitingen en boodschappen;
 • Komt de boodschap effectief over op de DOOH schermen?
 • Worden de unieke mogelijkheden van DOOH goed gebruikt?
 • Is het idee relevant voor het merk/bedrijfsdoelstellingen?
 • Er moet goedkeuring zijn vanuit het merk/klant om mee te doen met de competitie;
 • De ideeën moeten voldoen aan de regels van de Nederlandse Reclamecode;
 • Onze reguliere spotlengtes zijn 6, 10, 12,18 en 24 seconden, maar het is ook mogelijk om de volledige loop van 60 seconden te domineren. Houd er rekening mee dat de te besteden bruto mediawaarde is gebaseerd op een 6 of 10 seconden spot;
 • Op de digitale cityschermen is full-motion content mogelijk;
 • Op de digitale roadside-schermen is er subtiele/beperkte beweging mogelijk;
 • Er zijn 88 digitale locaties waarop jij jouw idee kan uitwerken;
 • Download hier de digitale locatielijst;
 • Gebruik voor je idee alleen de schermen die wij in ons portfolio hebben.
GIF MockUps - Ocean Digital Creative Competition

Visualiseren van jouw idee

Mocht je niet in staat zijn je idee te visualiseren, geen probleem. We hebben 98 digitale locaties waarop een idee uitgewerkt kan worden en er zijn diverse Mockups beschikbaar waarin ideeën tot leven gebracht kunnen worden.  Zoals aangegeven is het ook mogelijk een schets op papier te maken. Heb je wat inspiratie nodig om de mogelijkheden van DOOH te verkennen? Plan een brainstormsessie in met één van onze account managers of iemand uit ons content team. Uiteindelijk ondersteund Ocean bij het visualiseren van de ideeën die door de jury worden gekozen als kanshebber.

Downloads

Meer informatie

Mocht je nog vragen hebben of heb je meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder! Het is mogelijk om een brainstorm of meeting in te plannen om de mogelijkheden te verkennen met onze teamleden.

Ocean Digital Creative Competition Amsterdam